Disposable e-cigarette

De wegwerp e-sigaret is een elektronische sigaret die gevuld is met e-liquid (en nicotine). Zodra je de wegwerp e-sigaret hebt gebruikt en hij op is, kun je hem vervangen voor een nieuw exemplaar.
More info

Easily order products

B2B quick order tool

Wat is een wegwerp e-sigaret?

Een wegwerp e-sigaret bestaat eigenlijk uit dezelfde onderdelen als een gewone e-sigaret, namelijk:
  • een batterij
  • een reservoir (ook wel clearomizer of tank genoemd)
  • een coil
Het grote verschil met de gewone e-sigaret is dat je deze onderdelen allemaal niet zelf hoeft te vervangen. Ook hoef je de wegwerp e-sigaret niet te vullen met e-liquid. Deze wordt helemaal gevuld en kant-en-klaar geleverd, zodat je na het kopen van een wegwerp e-sigaret direct kunt beginnen met vapen.

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je de wegwerp e-sigaret na gebruik weggooien. Qua gebruik hebben we het dan uiteraard niet over één hijsje, maar in gebruik totdat de vloeistof in de wegwerp e-sigaret op is.

Hoe lang doe ik met een wegwerp vape?

Bij gemiddeld en 'normaal' gebruik kun je bij een wegwerp vape met daarin 2ml e-liquid zo'n 500 hijsjes nemen.

Dit is wel afhankelijk van meerdere factoren. De inhoud van het tankje van de wegwerp vape bepaalt natuurlijk voor een groot deel hoe lang je ermee doet, alsook de batterij van de wegwerp vape. Ook ligt het eraan hoe lang en hoe hard je een hijsje neemt.

Wat is de prijs van een wegwerp e-sigaret?

Ze zijn er in verschillende prijsklassen. De een is nou eenmaal iets duurder, omdat je er langer mee kunt doen. Maar een zekerheid: Je zit zéker ver onder de 10 euro bij het kopen van een wegwerp e-sigaret.

Welke wegwerp e-sigaret moet ik kopen?

Er zit gelukkig in de wegwerp e-sigaretten niet zo heel veel verschil als het om gebruik gaat. Wel zit er een verschil in de wegwerp e-sigaretten qua batterijcapaciteit en tankinhoud. De ene gaat dus langer mee, dan de ander.

Waar je daarnaast ook op kunt letten is de smaak en het nicotinegehalte.

Met nicotine?

De wegwerp e-sigaretten zijn er in verschillende nicotinegehaltes. Zo zijn er wegwerp e-sigaretten met 20mg nicotine en 10mg nicotine. Goed om te weten is dat dit geen 'gewone' freebase nicotine is, maar nicotinezout. Dit wordt in de wereld van vapen ook wel nic salt genoemd.

Nic salt wordt uit tabaksbladeren gehaald en is daardoor een natuurlijk product. Ook wordt de nicotine bij dit product sneller in het bloed opgenomen en geeft daarom sneller een voldaan gevoel. Hierdoor is een nic salt vloeistof qua nicotinegehalte, niet te vergelijken met een freebase e-liquid.

Hoe werkt een wegwerp e-smoker?

Een wegwerp e-smoker hoef je niet aan te zetten, hoef je niet te vullen en is meteen klaar voor gebruik. Zodra jij je mond aan de e-smoker zet en een hijsje neemt, zal de batterij automatisch in werking gezet worden.

De batterij zal dan binnenin de e-smoker een metalen spiraaltje verhitten, wat er weer voor zorgt dat de vloeistof binnenin wordt omgezet in damp. En dit is dan hetgeen wat je inhaleert.

Mag de wegwerp vape in de prullenbak?

Nee, de wegwerp e-sigaret moet je eigenlijk zien als een batterij en mag daarom niet bij het restafval of plastic. Dit zou niet goed zijn voor het mileu.

De wegwerp e-sigaret kun je daarom bij vrijwel elke willekeurige supermarkt of bouwmarkt inleveren. Die hebben daar een speciaal ingerichte batterij-inleverpunt voor.